Fruitteelt

/Fruitteelt
Fruitteelt2019-01-24T17:20:06+00:00

Fruitteelt

Op de vruchtbare grond in de betuwe worden er appelen en peren geteeld met een hoge kwaliteit waar de betuwe gekenmerkt door word in heel Europa. De teelt op ons bedrijf bestaat uit  -Elstar, Rode Boskoop Celica Welbo, Jonagored, Red Jonaprince, Golden Delicious en de laatste 5 jaar geïnvesteerd in een Hollands nieuw appelras Maribelle.

Iedere dag gaan vakbekwame mensen hun arbeid uitoefenen in de boomgaarden om een zo goed mogelijk product af te leveren in de oogst.

Duurzame fruitteelt heeft de toekomst

Op een prachtige plek in Est gelegen in de Betuwe ligt ons duurzame fruitteeltbedrijf. Wij staan voor behoud van milieu, natuur en landschap.

Bij het telen van onze Maribelle appels passen we het principe van duurzame fruitteelt toe. Dat wil zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte in de fruitbomen te bestrijden. Ook voor de bemesting gebruiken we als het even kan alleen maar natuurlijke middelen. Duurzame Appels zijn niet alleen lekkerder, ze zijn ook gezonder, omdat je bij het eten ervan immers geen restanten van schadelijke bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt. De Maribelle appel blijkt prima bestand tegen allerlei ziekten zonder dat hier bestrijdingsmiddelen aan te pas hoeven te komen.

Teelt met oog voor het milieu

Onze producten komen van Nederlandse akkers waardoor er minder producten uit verre landen worden ingevlogen. Op onze akkers passen wij duurzame teelt toe om het milieu zoveel mogelijk te sparen. Er wordt wel aan ongediertebestrijding gedaan maar hiervoor wordt uitsluitend gespoten met stoffen van natuurlijke herkomst zoals zwavel. Zwavel komt in de natuur gewoon voor en bevat dus geen schadelijke stoffen. Onze appels worden met zorg voor de natuur geteeld en zijn bovendien zeer smakelijk.

Onze Maribelle is een friszoete appel die uitstekend geschikt is voor het maken van een lekkere appeltaart of voor appelmoes zoals oma die vroeger maakte. Onze manier van fruitteelt zorgt bovendien voor een natuurlijk evenwicht en diversiteit aan flora en fauna. Daar genieten wij mensen dan weer met volle teugen van, net als van onze Maribelle appels.

DutchEnglishGermanPolish